Boomkwekerij 't Herenland

Diep geworteld in de notenwereld

Diepgeworteld in de notenwereld!

 

U vindt ons in het Betuwse Ochten, in het rivierengebied van Gelderland, in het grootste laanboomcentrum van Europa, Tree Centre Opheusden (TCO).

Naast een areaal boomkwekerij in de volle grond ligt ons speerpunt in containerteelt en teelt en vermeerdering in onze folietunnel. Een groot deel van ons assortiment vermeerderen wij op voorraad, maar wij hebben ook rassen die enkel op bestelling verkrijgbaar zijn.

De vermeerdering en opkweek van wal- en hazelnoten in container vind de eerste jaar in onze folietunnel plaats, dit om de negatieve weersinvloeden  (o.a. late voorjaarsvorst, hagel, langdurige regenperiode) uit te sluiten om zo een plant te kunnen kweken van hoge kwaliteit.

 

Wij vermeerderen hoofdzakelijk voor onze eigen kwekerij maar in overleg zetten wij onze vakkennis ook in voor collega kwekers, gemeenten, stichtingen, onderzoeksinstellingen, landgoederen en particulieren.

Onze bomen weten de weg naar  onze afnemers in diverse Europese landen te vinden.  

In ons samenwerkingsverband van De Nootsaeck Adviesgroep kunnen wij u met uw aanplant adviseren en begeleiden, om zo tot een juiste keuze te komen in rassenkeuze, plantafstanden en teeltbegeleiding.